Kväkargårdens program för mars

Kväkargårdens program för mars

Har du frågor eller vill du anmäla dig? Kontakta Torbjörn Söderquist, 073-774 54 80 eller torbjorn@kvakare.se

 

Andakten – vår andliga källa

Lördag 25/3

Att tillsammans gå in i tystnad och stillhet – i en gemensam andaktsfull närvaro – är en väg till andlig fördjupning. Under dagen står en rad frågor i centrum: Vad gör vi i andakten? När talar vi och hur lyssnar vi? Vilka uttrycksformer, verbala och ickeverbala, kan förekomma? Vad finner vi i tystnaden? Vi låter oss inspireras av kväkarhistorien och delar egna erfarenheter.

 

Kväkare i Europa – mångfald, sammanhang och identitet

Söndag 26/3, kl. 18.00

Julia Ryberg berättar om erfarenheter från sitt arbete med kväkare i Europa och Mellanöstern. Julia Ryberg är de svenska kväkarnas samfundspedagog, men också projektsamordnare för kväkarna i Europa och Mellanöstern.

 

Bibelstudium

Onsdag 8/3, kl. 18-19.30

Vi är en öppen grupp som läser Matteusevangeliet tillsammans. Du behöver inte läsa i förväg, men ta gärna med en bibel om du har en. Vi håller på mellan 18 och 19.30 och fikar under tiden. Inga förkunskaper, ingen föranmälan, bara att titta in. Alla är välkomna, troende eller ej.

Niklas Olaison är fil.dr. i idéhistoria och före detta präst i Svenska kyrkan. Han är numera pastor i Queersamfundet Olivträdet och skriver en bok om Romarbrevet.

 

Ljusgruppen

Fredagarna 17/3 (även 21/4 och 19/5),  kl 18.30. Ljusgruppens möten består av ledda meditationer med tystnad mellan korta instruktioner. I vår kommer olika medlemmar föreslå olika fokus för meditationerna olika gånger.

Upplysningar: Birgit Aquilonius, mobil: 070-563 26 55

 

”Man måste börja där man står” – diktläsning och jazzmusik

Onsdag 1/3, kl. 18.00

Poeten Anna Greta Wide levde 1920–1965. Hennes sex diktsamlingar berör djupt existentiella frågor. Under en timme varvas hennes dikter med jazzmusik och tystnad. Medverkande är Marie Zingmark Huld, Annika Hultman Löfvendahl, Micael Zingmark (piano) och Anders Wideland (gitarr).