Vandringsretreat

Livsrytm och miljöhot

Vandringsretreat
lördag 26/5

Hur finner vi vår egen rytm i en värld som snurrar allt snabbare? Hur påverkas vi av de miljöhot vi står inför. Under en vandring med början på Gärdet och vidare genom Stockholm, möter vi oss själva och varandra i tystnad, reflektion och samtal. Vandringen avslutas på Kväkargården.

Vi träffas kl. 10.00 vid Källhagens busshållplats som ligger mellan ambassaderna och Sjöhistoriska museet i utkanten av Gärdet. För att komma dit går det bra att ta buss 69 från Stockholms City (mot Blockhusudden). Vandringretreaten tar sedan sin början vid Livsröset som ligger en bit ut på Gärdet.


Från Livsröset går vi in mot Stockholms City, genom Gamla Stan och över Södermalm mot Kväkargården. Under vandringen kommer vi att stanna till med jämna mellanrum för att på olika sätt ta till oss intryck och reflektera över dessa med utgångspunkt från vandringens tema.

När vi kommer fram till Kväkargården äter vi en enklare måltid tillsammans och avslutar retreatdagen med att dela med oss av de reflektioner och tankar som kommit till oss under vandringen.

Bra att veta och tänka på:
Retreatvandringen är ca 7 kilometer lång. Ute på Gärdet, där retreatvandringen tar sin början, kan det finnas fästingar i det halvhöga gräset. Ett bra sätt att skydda sig är att ha strumpor som man kan stoppa ner byxorna i. Tänkt på att ha bra skor och lämpliga kläder beroende på väder, och gärna något på huvudet som skyddar mot solen. Ta med eget mellanmål och rikligt med dryck (vatten).

Varmt välkomna!
Nicklas Adamsson

Förfrågningar och anmälan till Torbjörn Söderquist, 073-774 54 80