Kväkargårdens bibliotek

På Kväkargården i Stockholm finns ett bibliotek där du kan låna hem böcker. Du är välkommen att besöka biblioteket under all tid som Kväkargården är öppen för olika aktiviteter, till exempel andakter eller föredrag.

Du behöver inget lånekort eller någon speciell registrering, förutom att du fyller i en lapp med kontaktuppgifter och vilken bok du lånat. Lånetiden är flexibel, men om någon annan efterfrågar boken eller om den varit utlånad länge kan det hända att vi kontaktar dig.

Främst samlar vi böcker om kväkarna och böcker skrivna av kväkare – allt från faktaböcker om historia och grundtankar i kväkarsamfundet, till skönlitteratur av Emilia Fogelklou, Jeanna Otherdahl Elin Wägner, samt olika romaner där kväkarna spelar en roll i intrigen.

Dessutom har vi böcker om fred och pacifism, kristen mystik och böcker om både kristendom och andra världsreligioner som judendom, islam, buddhism, hinduism med mera. Vi har också olika heliga skrifter, från Bibeln och Koranen till olika sutror.

Vi som sköter biblioteket heter Sebastian Lönnlöv och Astrid Kiselman. Du är alltid välkommen att föreslå böcker som du vill att vi ska köpa in.

Formulär för att föreslå bokinköp

    Ditt namn (obligatoriskt)

    Din e-post (frivilligt)

    Jag skulle vilja att biblioteket beställde följande titlar:

    captcha

    Det går också bra att mejla på biblioteket@kvakare.se