Svartbäcksgården

Svartbäcksgården är Vännernas samfunds retreat- och kursgård. Den ligger naturskönt utanför Rimbo i Roslagen och inbjuder till promenader, roddbåtsturer och bad i en liten insjö. På Svartbäcksgården finner du en lugn och rogivande miljö. Det har funnits verksamhet i kväkarnas regi på Svartbäcken sedan 1950. Under de senaste 20 åren har regelbundna retreater ägt rum omkring 6 gånger/år. Under de senaste åren har verksamheten utökats med andra typer av sammankomster i kväkarnas anda. Man bor enkelt men bekvämt. Maten är hemlagad och oftast vegetarisk. Som mest betalar man 900 kronor för två dagars program. (Det går även att hyra Svartbäcksgården för egna sammankomster med självhushåll.)

Svartbäcksgårdens aktiviteter är öppna för alla. Våra gäster uppskattar ett andligt sammanhang bortom orden och dogmerna. Kväkarnas grundläggande övertygelse om att det finns något av Gud i varje människa innebär att varje deltagares erfarenhet är en viktig del av gemenskapen.

Att hyra Svartbäcksgården

Det går att hyra Svartbäcksgården (18 bäddar och ev. möjlighet till några fler bäddar i angränsande hus) för läger, konferenser, planeringsdagar, semestervistelse och dylikt. För information och bokning, kontakta Ellen Ryberg, värd för Svartbäcksgården, på tel. 0709 208 567, eller skicka ett mejl till: svartbacken@kvakare.se

Hur tar jag mig dit?

Svartbäcken ligger 6 km väster om Rimbo. ta av från väg 77 (åt vänster om du kommer från Stockholm via Rimbo, åt höger om du kommer från Uppsala) mot Närtuna by. Första vägen därefter till höger är skyltad mot Svartbäcken. Efter 700 m kommer du till ett rött trähus på vänster hand. Bussar går från Stockholm (639). Uppsala (677) till Rimbo (hlp Alhamra). Hämtning vid bussar kan ordnas.


Visa större karta