Animerad film om rötter och flykt

Animerad film om rötter och flykt

”Roots” är en mycket fin liten animerad film, som handlar om mänsklighetens gemensamma rötter och om migration och flykt. Bakom filmen står den brittiska kväkaren Catherine Henderson, aktiv i Quaker Asylum and Refugee Network och kursledare på Woodbrooke, ett kväkarlett utbildningscentrum  i Storbritannien. Hon berättar:

”Jag är särskilt intresserad av hur vi kan använda konst för att bidrag till förändring. Filmen jag just har varit engagerad i är ett exempel på detta. Den är kanske i första hand avsedd för skolungdomar, men min förhoppning är att den talar till alla åldrar. Jag har intresserat mig för genetik och människans ursprung och känner att det finns saker barn borde lära sig under sin uppväxt, inklusive det att ras är en social konstruktion, och så försökte jag belysa detta genom bilder, ord och musik.”

Filmen är drygt 8 minuter lång, på engelska och med engelska undertexter. Njut och lär!