Midsommarfirandet 2014 på Svartbäcksgården

Midsommarfirandet 2014 på Svartbäcksgården

Midsommar är en praktfull tid då naturen klär sig i sin allra vackraste skrud. Överallt spirar gräs, blad och blommor som sträcker sig mot ljuset i en färg och formrikedom man kan stå andlös inför. Och fåglarna sjunger för full hals att den enda tid som finns är nu.

Året vänder här och vi får uppleva den längsta dagen på året. Sen kommer mörkret sakta tillbaka minut för minut för varje dag som går fram till midvintertiden i december. Ljusets och mörkrets dynamik, ett mäktigt skeende egentligen som kan gå oss spårlöst förbi eller också kan vi öka vår närvaro i en gemensam stilla och glädjerik gemenskap just de här dagarna. Det sistnämnda var utgångspunkten för midsommarfirandet på Svartbäcken.

Vi var 10 personer som samlats och vi lekte, sjöng, dansade, målade, samtalade och intog underbara måltider tillsammans. Sagorna tog fart vid lägerelden på kvällen och trummorna, samejojken och ursången kraft frammanade naturrikena inom oss i en mångfald av uttryck. Kväkarandaktens stillhet präglade det vi gjorde och vi växte i varm gemenskap.

— Torbjörn Söderquist