Andaktsmöten

Andakter är öppna för alla som vill komma. Man kommer som man är och behöver inte förbereda sig på något sätt. Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen.

Tid och plats för de regelbundet återkommande andakterna kan du hitta i kalendern, men för sporadiska andakter bör du istället ta kontakt med den som håller i andakten på orten, genom att mejla eller ringa. Då får du den information du behöver om kommande andakter. Kontaktuppgifter för varje ort finns på denna sida.

Andaktsmöten finns på följande platser i Sverige (mer information hittar du längre ner):

Göteborg
Lund
Malmö
Mälardalen
Rimbo
Småland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västergötland

Göteborg

I Göteborg håller vi andakt kl. 11.00 den första söndagen i månaden, september till juni på Lillatorpsgatan 10 i Örgryte. Den tredje söndagen i månaden håller vi en andakt på zoom. Närmaste spårvagnshållplats är Töpelsgatan, linje 5.  Den stilla andakten avslutas klockan 12.00.  De som vill dröjer kvar.  Då går vi laget runt för att presentera oss och lämna hälsningar.  Vi fortsätter sedan en stund i gemenskap – med reflektioner och vad vi önskar dela. Därefter bjuds det på fika.

Kontakt: telefon 073 – 9396046 (Gustafsson), goteborg@kvakare.se

Lund

I Lund håller vi andakt på söndagar, ojämna veckor, klockan 14.00.

Vi samlas på Liberiet, som är en byggnad belägen i centrala Lund, den röda tegelbyggnaden mellan Domkyrkan och Domkyrkoforum. Adressen är: Kungsgatan 5.

Du behöver inte höra av dig innan, men kom i tid. Porten låses 13.55.

Kontakt: lund@kvakare.se

Malmö

I Malmö håller vi andakt varannan söndag, jämna veckor kl. 10-13. Efter en timmes stilla andakt tillsammans finns det möjlighet till samtal över enkelt fika.

Adressen är Kapellgatan 6, St. Johanneskyrkans församlingslokal, första våningen, ingång genom entrén mellan stentrapporna.

Kontakt: malmo@kvakare.se

Mälardalen

Vi träffas i Ljuskapellet i Stigtomta kyrka, en söndag i månaden.

Kontakt: 070-722 80 96 (Karlsson), malardalen@kvakare.se

Rimbo

Skärmavbild 2014-07-01 kl. 16.10.33

Svartbäcken håller vi andakt i samband med samfundets retreater och andra sammankomster. Andakterna är öppna för alla, även de som inte deltar i den aktuella sammankomsten.

Andakter kan också ordnas efter överenskommelse. Efteråt finns möjlighet att stanna på kaffe eller sopplunch.

Kontakt: Tel. 0175-715 69 (Ryberg), rimbo@kvakare.se

Småland

I Småland håller vi andakt ungefär en gång i månaden, alltid klockan 11.00. Orten varierar från gång till gång, eftersom vi turas om att bjuda till andakt i våra hem och bjuda på en enkel måltid efter andakten. Alla är välkomna, men vi behöver veta innan hur många som kommer. Kontakta oss för mer information, eller för att komma med på epost-listan som vi använder när vi skickar ut information om andakterna.

Kontakt: Tel. 073-049 64 58 (Novak), smaland@kvakare.se

IMG_6656

Stockholm

I Stockholm håller vi andakt på Kväkargården året om, en timmes andakt på söndagar 11-12 och en halvtimmes andakt på torsdagar 19-19.30. Du behöver inte anmäla dig. Efter söndagsandakten finns möjlighet till fika.

Kontakt: stockholm@kvakare.se

Uppsala

Vi håller andakt på Linnégatan 1, den andra och fjärde lördagen i månaden kl. 15, med sommaruppehåll under juni, juli och augusti.

Kontakt: Tel. 070-628 16 57 (Kiselman), uppsala@kvakare.se

Värmland

Värmlands andaktsgrupp är för närvarande vilande.
Deltag gärna i samfundets Zoom-möten istället.

Kontakt: 070-401 01 30 (Rosberg Dahlqvist), varmland@kvakare.se

Västergötland

Vi håller stilla andakt ungefär en gång i månaden, oftast i månadens mitt, alltid klockan 11. Orten varierar från gång till gång, eftersom vi turas om att bjuda till andakt i våra hem och vi bjuder alltid på en enkel måltid efter andakten. Alla är välkomna, men vi behöver veta innan hur många som kommer. Kontakta oss för mer information.

Kontakt: Tel. 070 6907576 (Hollsing), vastergotland@kvakare.se